Пешић: Роми су превише нестрпљиви

Роми, расељени из београдског насеља Белвил, у Лесковцу већ 14 дана чекају на обећану новчану помоћ из Београда, изјавио је представник ових Рома Иван Мамутовић

 Представник кабинета градоначелника Лесковца, Душан Пешић рекао је да расељени Роми у Лесковцу имају кров над главом и храну и да су “превише нестрпљиви”.
“Већ петнаест дана чекамо новац који нам је послат из Београда. Обећавају данас-сутра и никако да нам дају. Само нас шетају од општине до Центра и назад”, рекао је Мамутовић.
Он је додао да је у Лесковац расељено 14 до 16 породица, али да њима ништа није обезбедјено да у овом граду наставе нормалан живот, иако је тако обећано.
“Обећано нам је чим стигнемо 20 до 30.000 тренутна помоћ И куће да нас сместе. Међутим, од тога нема ништа. Већ 14 дана смо у Лесковцу. Дали су нам по 4.000 и то је то. Центар за социјални рад не реагује”, рекао је Мамутовић.
Према његовим речима, у хотелу у ком су смештени има пет породица, са 11 деце.
Пешић је изјавио да сви расељени имају обезбеђен кров над главом и да добијају храну и да “у граду постоји много већи број наших суграђана који немају ни стан ни храну”.
На питање да ли је новац из града Београда стигао за ове људе Пешић је рекао да је “јуче легао на рачун града по 20.000 динара за све породице, које су дошле у Лесковац”.
“Као интервентна помоћ биће 20.000 динара по породици И имамо једну мало већу породицу коју би могли да помогнемо са мало већом сумом”, рекао је Пешић и додао да “то није завршетак сарадње између града Београда и Лесковца на смештају Рома.
Он је рекао да “из безбедносних разлога” не може да каже где градске власти намеравају да населе Роме који у Лесковцу немају било какву имовину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »