Link do smernica ⬇️⬇️⬇️ http://www.romaeducationfund.hu/rmusp-smernice-0

📢 Podelite vest o novom ciklusu stipendijskog programa Fonda za obrazovanje Roma sa vašim kontaktima. Pomozite da vest dođe do što većeg broja romskih đaka i studenata.Sigurno da poznajete nekoga kome bi ova stipendija pomogla u procesu školovanja. 👩‍🎓📕👨‍🎓📘

Više informacija o kriterijumima i načinu konkurisanja ⬇️⬇️⬇️
http://www.romaeducationfund.hu/rmusp-smernice-0

#REFstipendija2019

ROMSKI MEMORIJALNI PROGRAM UNIVERZITETSKIH STIPENDIJA (RMUSP) SMERNICE ZA PRIJAVLJIVANJE
Važno: REF Stipendijski program namenjen je isključivo osobama romske nacionalne pripadnosti!
Napomena:25.04.2019.na sastanku sa koordinatorom pojasnjene su smernice uputa za REF konkurs stipendista.
Uopsteno-sta predstavlja ova stipendija;Kome je namenjen konkurs za stipendiju;Nacin apliciranja ili konkurisanja za istu;Uslovi koji su postavljeni kao kriterijum uspesne realizacije;nacin isplate;okvirni broj prijavljenih kandidata,procena uspesne realizacije ukupnog broja dobijenih stipendija;
Glavni adut kandidata: Esej kao autenticna i autobiografska prica na zadatu narativne obrade naturalnih karakteristika zivotnih uslova i socijalnih prilika ili pak neprilika i nedaca sa kojim se susrecu i suocavaju pripadnici Romskog naroda.
Prica treba da bude interesantna i emotivno iskrena i svojstvena samom sebi i svom nacinu zivota,ne prepisana kao plagijat od nekog vec ispricana!!!
Sto se aktivnosti tice koje su obuhvacene,ntreba da budu starije od godinu dana.
Veoma bitno je i sledece-da ukoliko niste aktivisti se obratite nekoj Romskoj NVO sa zeljom da ucestvujete u radu i tekucim aktivnostima i potom zamolite preporuku da vam daju.
Kao i da istodobno budete u prilici samim tim i da sirite vest o programu REF edukacije i programu zaposljavanja kroz obuke.
Tako da je recimo,prosle god.dodeljeno 60-ak stipendija.
Inace prepis ocena je odredjen za 2 god.koje su prethodile.
Aplikacioni format se sastoji od 7 kartica od posebne vaznosti za pazljivu obradu ,a REF nepodrzava specijalisticke strukovne studije zbog nivoa dostignutog obrazovanja.
Na osnovu broja prispelih prijava se kreira broj stipendija.
Akademski ciljevi unapredjenja zivota Roma kroz obrazovanje i nauku ispunjavaju svoju svrsishodnost i opravdanost cilja u resavanju problema Roma,a to je u svakom slucaju kvalitetniji nacin zivota koji se postize blagodetom obrazovanja saznajno i sadrzajno podizanjem nivoa kulturne svesti na visi nivo edukacije i obrazovanja kao kulturna licnost koja zavredjuje paznju kolektivnog respekta i medjusobnog uvazavanja bez razlike na svim nivoima i strukturama postulata 1 civilizovanog i urbanog drustva.

Poziv za apliciranje za stipendijski ciklus 2019-2020 je sada otvoren.
ROMSKI MEMORIJALNI PROGRAM UNIVERZITETSKIH STIPENDIJA (RMUSP) SMERNICE ZA PRIJAVLJIVANJE
Važno: REF Stipendijski program namenjen je isključivo osobama romske nacionalne pripadnosti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »