OBRAZLOŽENJE FILOZOFIJE REF PROGRAMA

Osnovni cilj programa stipendiranja Romskog obrazovnog fonda (REF SP) je da doprinese stvaranju kritične mase Roma, diplomaca visokog obrazovanja, samouverenih i ponosnih na svoj romski identitet, akademske i socijalne veštine, opremljenost kompetencijama I veštinama koje omogućavaju da postanu stručnjaci u svojim oblastima, kao da ostanu čvrsto povezani sa romskom zajednicom i podrže njen dalji napredak i uključivanje u šire društvo.

Program stipendiranja Romskog obrazovnog fonda (REF SP) najavljuje otvaranje svog godišnjeg konkursa za Romski memorijalni program univerzitetskih stipendija (RMUSP) za akademsku godinu 2019-2020.

RMUSP nudi stipendije zasnovane na akademskim postignućima za romske studente koji su državljani ili imaju stalni boravak u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Kosovu, Severnu Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Turskoj. Kvalifikovani kandidati moraju biti studenti osnovnih dodiplomskih, master, ili integrisanih studija, ili doktorskih studija na akreditovanim univerzitetima u matičnoj zemlji ili zemlji boravka.

Za svaki ciklus stipendiranja, ukupan broj stipendija RMUSP biva određen u skladu sa raspoloživim sredstavima Programa stipendiranja Romskog obrazovnog fonda. O broju stipendija koje se dodeljuju u svakoj zemlji programa odlučuje se na osnovu broja prijava u prethodnim godinama i postojanjem alternativnih programa stipendija u datoj zemlji.

***

Gostovanje u radio emisiji ‘Svet Roma’od strane gosta emisije koordinatora stipendijskog programa u Roma Education Fund Stevana Gligorina je bilo edukativnog karaktera,kao i sastanak za laksu dostupnost uspesne realizacije prilikom prijavljivanja kroz REF program stipendiranja.

ROMSKI MEMORIJALNI PROGRAM UNIVERZITETSKIH STIPENDIJA (RMUSP) SMERNICE ZA PRIJAVLJIVANJE
Važno: REF Stipendijski program namenjen je isključivo osobama romske nacionalne pripadnosti!


Tema je bila stipendijski program REF-a i konkurs za akademsku 2019/2020.
Hvala na pomoci da informacija dodje do sto veceg broja romskih djaka i studenata.

Poslusajte 😀

Link do smernica ⬇️⬇️⬇️
http://www.romaeducationfund.hu/rmusp-smernice-0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »