OTVARA SE ROMSKI KULTURNI CENTAR-NIS

Emancipacija bilo kog naroda nemoguća je bez kulture,to se odnosi i na Romske narode istovetno i ekvivalentno ostalima.Kultura mora da se razvija,ali i temelji na starim tradicionalnim obicajnim pravom,ali i sa tendencijom inovantnih trendova i novim idejama da se eksperimentiše-istrazivacki,i da bude dostupna što većem broju ljudi integrisana u tokove urbanih sadrzaja i manifestacija.
Grad Niš je romskoj zajednici dodelio prostor u kojem će sve to biti moguće!Imaće se mogućnosti za formiranje biblioteka,zasnuje arhiv, muzejska soba.Da se za pokoljenja sačuva deo romske bogate i sarolike tradicije.

U isto vreme,ovaj prostor služiće i da zadovolji potrebe mladih u oblasti kulturnog stvaralaštva i umetnosti.Umetnik iz Novog Sada,Zoran Tairović osmislio je

SPONA PRATECEG KULTURNOG URBANOG TRENDA POVEZANOSTI SA OBICAJNIM PRAVOM BOGATE I SAROLIKE ROMSKE TRADICIJE KROZ OSNIVANJE KULTURNOG CENTRA!!!UZ SIMBOLIKU NESPUTANOG DUHA SLOBODE TRADICIONALNO IMPLEMENTIRANOG U KULTURNO-UMETNICKE SADRZAJE NOVOOSNOVANOG CENTRA ZA KULTURU DIREKTNE PODRSKE.
multimedijalnu predstavu koja će biti izvedena povodom otvaranja Romskog kulturnog centra.

5. maja u 20 sati u Nišu, u ulici Pukovnika Rajevskog 1. otvara se Romski kulturni centar.
Program otvaranja RKC/a

1. Nedelja 5.maj. u 20 sati – okupljanje gostiju

2. 20h i 15min. – 20h.30min. performans pod nazivom “DAJE” (živa umetnička instalacija, specijalni gost Nataša Tasić operska pevačica , izložba slika akademskog slikara Zorana Tairovića)

3.Govori zvaničnika ( Grad Niš, Nacionalni Savet Roma i Fondacija za otvoreno društvo)

4. Otvaranje izložbe slika i grafičkih rešenja za logo Romskog kulturnog centra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »