Pukla koalicija „ROMI SRBIJE“

Predsednik Jedinstvene stranke Pravde Dejan Matić kao i celo rukovodstvo stranke, napuštaju koaliciju „Romi Srbije”, a koja je potpisana sa Predsednikom Romske Partije Srdjanom Šajinom. Jedinstvena stranka pravde koju predstavlja Dejan Matić.On je saopstio javnosti:
„ Želim da se javno obratim povodom mog daljeg političkog delovanja. Politička partija romskog naroda „Jedinstvena stranka pravde čiji sam ja predsednik izlazi iz koalicije „Romi Srbije“ i dalje će nastupati samostalno. Nažalost, do sada nije utvrdjena zajednička politička platforma koalicije, te je neodgovorno biti član koalicije sa kojom se ne može napraviti ozbiljan politički program. Smatram da su aktivnosti političkih partija Roma, postojećih i u nastajanju, kao i članova romske zajednice pridruženih većinskim partijama, neodgovorne. Zapravo rasipanjem glasova romske populacije pomaže se većinskim strankama da lakse manipulišu romskim glasovima. Ne želim lično da doprinesem takvom stanju i odnosu prema Romima i Romkinjama u Republici Srbiji. Smatram da je vreme da Romi odustanu od promocije ličnih interesa tzv. lidera i da se usaglase oko minimuma zajedničkih interesa romske zajednice u Srbiji. Takodje, obraćam se i tzv. liderima u Srbiji koji pokušavaju da dežavuišu političko angažovanje u dijaspori. Smatram da Romi iz Evrope ne vode politiku protiv našeg naroda u matici, već da žele da daju doprinos da naš narod u Srbiji, regionu i u zemljama EU živi bolje, kvalitetnije i bez diskriminacije. Angažovanje Roma u dijaspori je od vitalnog značaja za opstanak i razvoj političkog pokreta i političke misli Roma u Srbiji, jer zajedno smo jači”.
******************************
Budućnost naše zajednice,zavisi od nas samih, stoga se moramo okrenuti organizovanju, jedinstvu i stvaranju Nacionalne platforme za interes svakog Roma i Romkinje, za Nacionalni interes.

Budućnost naše zajednice,zavisi od nas samih, stoga se moramo okrenuti organizovanju, jedinstvu i stvaranju Nacionalne platforme za interes svakog Roma i Romkinje, za Nacionalni interes.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »