Romi čekaju obećano

Romi, raseljeni iz beogradskog naselja Belvil, u Leskovcu već 14 dana čekaju na obećanu novčanu pomoć iz Beograda, izjavio je predstavnik ovih Roma Ivan Mamutović

 Predstavnik kabineta gradonačelnika Leskovca, Dušan Pešić rekao je da raseljeni Romi u Leskovcu imaju krov nad glavom i hranu i da su “previše nestrpljivi”.
“Već petnaest dana čekamo novac koji nam je poslat iz Beograda. Obećavaju danas-sutra i nikako da nam daju. Samo nas šetaju od opštine do Centra i nazad”, rekao je Mamutović.
On je dodao da je u Leskovac raseljeno 14 do 16 porodica, ali da njima ništa nije obezbedjeno da u ovom gradu nastave normalan život, iako je tako obećano.
“Obećano nam je čim stignemo 20 do 30.000 trenutna pomoć I kuće da nas smeste. Međutim, od toga nema ništa. Već 14 dana smo u Leskovcu. Dali su nam po 4.000 i to je to. Centar za socijalni rad ne reaguje”, rekao je Mamutović.
Prema njegovim rečima, u hotelu u kom su smešteni ima pet porodica, sa 11 dece.
Pešić je izjavio da svi raseljeni imaju obezbeđen krov nad glavom i da dobijaju hranu i da “u gradu postoji mnogo veći broj naših sugrađana koji nemaju ni stan ni hranu”.
Na pitanje da li je novac iz grada Beograda stigao za ove ljude Pešić je rekao da je “juče legao na račun grada po 20.000 dinara za sve porodice, koje su došle u Leskovac”.
“Kao interventna pomoć biće 20.000 dinara po porodici I imamo jednu malo veću porodicu koju bi mogli da pomognemo sa malo većom sumom”, rekao je Pešić i dodao da “to nije završetak saradnje između grada Beograda i Leskovca na smeštaju Roma.
On je rekao da “iz bezbednosnih razloga” ne može da kaže gde gradske vlasti nameravaju da nasele Rome koji u Leskovcu nemaju bilo kakvu imovinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »