Radionica "Zimske eko čarolije"

Najnovije

by Administrator 407 Views

Održana radionica "Zimske eko čarolije"

U okviru projekata Zimske eko čarolije koji sprovodi Centar Novi Svet uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, održana je inspirativna radionica koja je podstakla decu osnovnoškolskog uzrasta da zavole ekologiju.

Radionica na kojoj je postavljen teorijski okvir, održana je u četvrtak 08.02. dok je radionica sa praksom u prirodi održana u petak 09.02.2024. godine.

Naime, početak je bio namenjen teoriji, gde su učesnici uoznati sa aspektima prirode. Nakon informativnog dela, radionica je prešla u praktičan segment. Okupljeni na otvorenom prostoru, stečeno znanje u ekologiji primeni smo u praksi. Vladalo je pozitivno okruženje, a učesnici su doprineli očuvanju ekologije čiššćenjem dvorišta.

Kombinacija teorije i prakse se dobro pokazala, jer su učesnici radionice naučili nešto novo o očuvanju životne sredine promovišući učenje kroz zajedništvo, kao i ljubav prema prirodi.

Očuvanje životne sredine i promocijom ekologije, shvatićemo koliko su važne pozitivne promene i naš pojedinačni uticaj. Kroz očuvanje i zajedničke napore ovo shvatamo kao odgovornost i investiciju za dobrobit naše planete.

Опис није доступан.


Comments